RegionBG

bg iconНачало » Новини » България » Децентрализация на държавната администрация
Децентрализация на държавната администрация
02 Май 2012 11:00:00    |    739    |    Коментари: 1
pic

Започва постепенно преместване на част от дейностите на държавната администрация в различни градове на страната, съобщи Министерски съвет. Първата стъпка в тази посока е прехвърлянето на функциите на сектор „Туризъм”, на министерството на икономиката, енергетиката и туризма, в Пловдив. Тази информация съобщи министър – председателят Бойко Борисов при посещението си в града. Процесът реално ще започне от юни – юли месец тази година. „Децентрализацията на част от дейностите на държавната администрация ще се реализират през следващите четири – пет години”, каза още премиерът и уточни, че новите работни места ще бъдат заемани от местното население. Борисов съобщи още, че се предвижда отделни дейности от министерство на земеделието и храните също да бъдат осъществявани в Пловдив, като в София ще остане дейността, свързана с Фонд „Земеделие”. Агенцията по рибарство и аквакултури ще функционира във Варна, стана ясно от думите на премиера, дейностите, свързани с лозята и винопроизводството ще се преместят в Хасково или в Плевен.
В Пловдив министър – председателят откри реконструиран Римски стадион. Античното спортно съоръжение е с изцяло обновена визия по проект на Областната администрация – Пловдив – „Античният стадион на Филипопол – опазване, рехабилитация и градско обновяване”. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Общата отпусната сума по проекта е в размер на 900 хил.евро, като 100 хил.евро от средствата са спестени и 16 хил.евро от тях са пренасочени към проект на смолянското село Гела, който също се финансира по Норвежка програма.
При посещението си в Пловдив министър – председателят посети изграждащата се спортна зала на университета в града и съобщи, че се очаква на 10 юни тази година залата да бъде готова.
По-късно премиерът преряза лентата на новоизградено футболно игрище в пределите на стадион „Лаута” в Пловдив. Теренът е с изкуствена тревна настилка, а стойността му възлиза на 650 хил.лв.Средствата са осигурени от футболния клуб „Локомотив” – Пловдив.
При посещението си на стадиона Бойко Борисов разгледа и друго новоизградено, по-малко, игрище, чиято стойност е 70 хил.лева и се включи в приятелския футболен мач между ФК „Бистрица” и сборен отбор на ветераните от „Локомотив” – Пловдив.
 

Коментари (1)
Добавен от Умната на 2012-05-11 14:28:09

Не знам на кого е идеята за децентрализация, но тя няма да подобри работата на администрацията и на населението. Само ще погълне пари ! Здравата логика показва, че централизацията на администрацията улеснява значително гражданите и бизнеса. "Децентрализацията" е нужна на потребителите на услугите и тя трябва да се реализира виртуално чрез изграждането на мрежи за електронен достъп !

 
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България