Европейският тур "Вкусове от Италия" започна на пл. Централен в Пловдив. Участват над 60 малки производители от 20-те области на Италия, които показват автентични храни на 24 щанда. Те представят типичното италианско сирене пекорино с черен пипер, с шам фъстък, маслини или люти чушки, кашкавали от Рагуза и Сардиния, прошуто, мариновани риби, артишок и каперси, мармалади от червен портокал, кактусови плодове и клементина. Други деликатеси са лимоновият и мандариновият мед, сушените домати с риба тон и патладжани, печени маслини, песто, зехтин и различни подправки. Сред най-големите изкушения са десерти като бадемовия сладкиш с шам фъстък, портокал или лимони, италианската халва и прочутият шоколад от Модика по технология и рецепта от ацтеките. "Вкусове от Италия" ще продължи в Пловдив четири дни - до 29 юни включително, а щандовете са отворени за посетители от 10 до 21 часа. В София италианските производители ще изложат кулинарните си специалитети от 2 до 6 юли. Вкусовият тур има за цел да промотира италианската храна. Преди това производителите са представили продукцията си в Люксембург, Дания, Полша, Швеция, Чехия, Германия. След България, кулинарният тур продължава към Скандинавските страни./ БТА
Tweet |
|