Мармалади от лук и от червени чушки, пълнена тиква със свинско, конфитюри от жасмин и теменужки, шамфъстъкова паста и хляб с квас са сред експонатите, които ще бъдат представени на Международната изложба за храни, напитки, опаковки, технологии и машини "Фудтех 2015". Тя ще бъде отворена от 4 до 8 март в "Международен панаир Пловдив", съобщиха от БТА. Водеща тема на изложението са здравословното хранене и висококачествените продукти. Една от фирмите ще представи конфитюри от листенца на жасмин, мак, теменужки, портокалов цвят, които са допълнение за сирена, сладолед и пай. Мармаладите от лук и от червени чушки се поднасят с печено месо, колбаси, риба и сирена. В работилниците "Сготви си здраве" ще бъдат показани традиционни начини за готвене на зеленчукови ястия, хляб с квас, месни изделия, биволско сирене, сладко. Посетителите ще видят как се приготвя специалитет от печена пълнена тиква със свинско,моркови, праз, гъби, доматен сос и къри. Специалисти от Апенините ще разкажат за кулинарната употреба на бадеми, шамфъстък, млечни продукти, кафе, цитруси, зехтин и десертно грозде по време на изложбата "Вкусовете на Италия". Учени от Университета по хранителни технологии в Пловдив ще изнесат лекции за здравословни и функционални храни, хранене при затлъстяване и диабет, приложението на горските плодове и билките в здравословното хранене. Гурме демонстрации са предвидени и в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство "Винария 2015". "Фудтех", "Винария" и "Вкусовете на Италия" за първи път се организират по едно и също време с Международната селскостопанска изложба "Агра" и изложенията "БиоАгра" - за биологично растениевъдство и животновъдство, "Хорека Пловдив" - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и "Апи България" - за пчеларство.
Коментари (0)Tweet |
|