RegionBG

bg iconНачало » Икономика » Сектори » Нови правила в производството на био вино
Нови правила в производството на био вино
13 Фев 2012 09:50:00    |    1719    |    Коментари: 0
pic

Европейският съюз прие новите правила за производство на биологично вино, съобщи Министерството на земеделието и храните.Те бяха одобрени в рамките на Постоянния комитет по биологично земеделие (SCOF). С новият Регламент, който ще започне да се прилага за реколта 2012 г., на производителите на биологично вино ще бъде позволено да използват термина „Биологично вино“ върху етикетите си. От своя страна етикетите трябва да показват биологичното лого на ЕС и кодовият номер на сертифициращия орган, като е задължително да се спазват и другите правила относно етикетирането на вина.
Новите правила въвеждат техническа дефиниция на биологичното вино, която е в съответствие с биологичните цели и принципи, предвидени в Регламент (ЕО) № 834/2007. Регламентът посочва енологичните практики и вещества, които да бъдат разрешени при производството на такова вино. Целта на новите правила е да се подобри прозрачността и по-доброто потребителско разпознаване на продуктите. Те не само ще помогнат за улесняване на разпознаването им на вътрешния пазар, но също така ще укрепят позицията на „Биологичните вина“ и на международно равнище.

 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България