Случаят с пилешкото месо със салмонела е констатиран още от миналата седмица. От тогава Българската агенция по безопасност на храните извършва проучване на цялата система - проверява се фирмата преработвател, фирмата, която е добила месото и фермите, в които са отглеждани птиците. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България” на Радио „Фокус” Венцеслава Тасева - изпълнителен директор на БАБХ. По отношение на живите птици и добитото от тях месо няма замърсяване със салмонела, категорична бе Венцеслава Тасева. Касае се за вторично замърсяване, което e възникнало на територията на предприятието преработвател, обясни тя. Много е важно за всички потребители да знаят, че няма налични количества на пазара. Тасева посочи, че се касае за ниско патогенни типове салмонела, които при температура от 72 градуса се унищожават и няма никакъв риск за потребителя. Тасева посочи, че не са много случаите, при които инспекторите на агенцията са открили на салмонела при преработвателните предприятия.
Коментари (0)
Tweet |
|