Българите все повече наблягат на възможно най-евтините малотрайни колбаси. През последните две години трайно се е променила тенденцията за консумация на месни продукти, коментира Кирил Вътев, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България. Той все пак успокои, че колкото и евтин да е даден продукт, той няма как да навреди на здравето ни, или поне, ако се консумира еднократно. По думите на Вътев, ниската себестойност на някои от месните изделия не се дължи на използването на некачествени съставки, какъвто мит битува в обществото, а по-скоро на по-голямото количество соя, която се добавя в тях. В условията на свит пазар и при новата по-висока цена на електроенергията у нас, е въпрос на време да поскъпнат и месните продукти. Това най-вероятно ще се случи през септември, прогнозира Вътев, а цената щяла да скочи с около 2%./TV7
Коментари (0)Tweet |
|