RegionBG

bg iconНачало » Региони » Смолян » Смолян представя ферментирани храни в Корея
Смолян
Смолян представя ферментирани храни в Корея
24 Окт 2013 14:48:15    |    910    |    Коментари: 0
pic

Община Смолян представя мостри от типични за региона ферментирали храни и напитки – различни сирена, вина, ракия и кисело мляко, туршии и традиционна ни боза -на Международното изложение за ферментирали храни – в корейския град Чонджу.
Южнокорейският град Чонджу е столица на провинция Северна Чиола. Градът е важен туристически център, известен с традиционните корейски ястия, исторически сгради, спортни прояви и иновативни фестивали.
Международното изложение за ферментирали храни – Чонджу има за цел обмен на информация и популяризиране на дестинации за кулинарен туризъм от целия свят. Десетото поред издание на форума продължава до 28 октомври, като в него участвуват Япония, Тайван, Китай, Германия, Румъния, Испания, Полша, Гърция, Уругвай, САЩ, Унгария и др. Представителят от България, Марин Захариев, зам.-кмет на община Смолян ще представи храните ни в Int'l Fermented Town Solidarity Meeting – среща за създаване на мрежа от региони с традиции в консумирането на ферментирали храни.
Дванадесетте избрани региона ще подпишат декларация, с която ще поемат ангажимент за активно сътрудничество за обмен на човешки и материални ресурси, както и обмен и популяризиране на знания, информация и разработване на бизнес стратегии за сътрудничество.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България