Стафилококова инфекция е причинителят за заболяването на децата в Кюстендил, които бяха на зелено училище в града. Лабораторните изследвания на Българска агенция по безопасност на храните са положителни за стафилококус ауреус при едно от ястията, консумирано от децата. Микробиологичните изследванията на Регионална здравна инспекция - Кюстендил потвърждават наличието на бактерията при проби взети от персонала на ресторанта. Резултатите от изследванията показват, че най-вероятно храната е била вторично замърсена, след като е била приготвена. Ресторантът на хотела, където са били настанени децата, ще остане затворен от Българска агенция по безопасност на храните, до изясняване на причината и първоизточника на замърсяването. На 25 април 2012 година 39 деца, участващи в зелено училище в град Кюстендил, са потърсили лекарска помощ със съмнения за хранително натравяне със симптоми на гадене, разстройство и повръщане. Областна дирекция по безопасност на храните – Кюстендил извърши незабавна проверка на кухнята на хотела. Бяха взети проби от хранителните продукти, контактните повърхности и от персонала на кухнята.
Коментари (0)Tweet |
|