Шестото издание на Фестивала на чушките и доматите, традиционните храни и занаяти в Куртово Конаре ще се проведе на 12, 13 и 14 септември 2014 г.
Фестивалната програма включва голям пазар и през трите дни с плодове, зеленчуци, лютеници и други традиционни храни, както и художествени занаятчийски произведения от Куртово Конаре и региона.
Най-силен в кулинарно отношение е вторият ден, 13 септември, събота, когато освен демонстрация „Как се прави лютеница?“ с участието на местни майстори, ще има среща на тема „Традиционни храни и семеен бизнес”, водена от д-р Десислава Димитрова, която ще представи опита на Slow Food за съхраняване на традиционните храни по света и в България. Г-н Мъгърдич Хулиян, председател на Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели ще изнесе лекцията „Малките производители и преработватели - възможности, предвидени в ПРСР 2014 - 2020„
Предвидени са още готвене на доматена супа на площада, дегустация от журито на домашно произведени лютеници за класиране в конкурса „Царица на лютеницата” и дегустация от журито на традиционни храни и избор на най-добрите местни кулинарни произведения./Меню
Коментари (0)
Tweet |
|