RegionBG

bg iconНачало » Новини » България » Храните за Великден безопасни
Храните за Великден безопасни
10 Апр 2014 14:52:39    |    667    |    Коментари: 0
pic

Не са открити нарушения и при най-купуваните преди Великден стоки - яйца, козунаци и агнешко месо, сочи анализът на областната дирекция на Агенцията по храните, съобщи БНР.

Само три вида бои за яйца са спрени от пазара и то не защото са вредни, а защото етикетът им не отговаря на изискванията, съобщават инспекторите.

При агнешкото потребителите трябва да внимават за наличие на печат, който доказва, че месото е доставено от легитимен производител.

[advertise]И великденската салата е безопасна, твърдят контрольорите:

Имаме заложена мониторингова програма, според която се вземат на определен интервал от време зеленчуци за лабораторен анализ. Към момента имаме изследвани листни зеленчуци - марули, салати, зелен лук, репички. Краставици сме вземали за изследвания. И лабораторно е доказано, че няма отклонения, няма наличия на нитрати в предлаганите към момента на пазара.

Ежедневните проверки продължават до Гергьовден, а на сайта на Агенцията има телефони, на които всеки може да подаде сигнал за проблем с храните в търговската мрежа.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България