"Кулинарната култура на България като привлекателен елемент от националния туристически продукт- Slow Food дискутира "забраните" на Брюксел" е заглавието на среща днес от 13 до 14 часа, в Интер Експо Център, Зала "Вихрен", етаж 2. Презентатори са Десислава Димитрова, регионален координатор на Slow Food за България, представител за Източна Европа и Балканите на Slow Food Int., и Ивана Мурджева, юрист от кантора "Вино”, тясно специализиран в земеделското и винарско законодателство. На събитието ще бъдат представени сравнителен анализ на националното и европейско законодателство, регламентиращо дейността на малките семейни ферми и производители и юридически съвети за мястото на малките ферми и производители в националното законодателство и начините за улесняване на производството и реализацията на техния продукт.
Десислава Димитрова беше гост на предаването на EconomyNews.bg «Време за пари» по OFFRoad Radio на 23 януари, когато засегна основните проблеми пред малките производители, произтичащи от спънките на законодателно ниво.
Записът на разговора с нея можете да изтеглите оттук.
Tweet |
|