Потреблението на основни хранителни продукти средно на лице от домакинство не се променя съществено през четвъртото тримесечие на 2013 г. спрямо същото тримесечие на 2012 година. Показват данни на НСИ.
Увеличение се наблюдава при консумацията на плодове - от 10.7 кг на 12.6 кг, месо - от 8.6 кг на 8.8 кг, сирене - от 3.1 на 3.2 л, и яйца - от 34 на 36 броя. Намалява потреблението на хляб и тестени изделия - от 25.3 на 24.7 кг, зеленчуци - от 15.5 кг на 14.5 кг, кисело мляко - от 6.8 на 6.6 кг, картофи - от 8.1 кг на 7.8 кг, и зрял фасул - от 1.2 кг на 1.1 кг.
Коментари (0)
Tweet |
|