Как да се храним през лятото?
12:30:00 | 01.08.2014 |
6431
Д-р Мария Николова е специалист по хранене и диететика в Медицински университет в София и предлага ценни съвети за подходящия начин на хранене през лятото.
Прочети още »
Българската бира - високо антиоксидантна
15:30:00 | 19.10.2012 |
6687
Фенолните киселини в бирата, произвеждана от водещи български пивопроизводители е високо, те доминират в осем от най-предпочитаните у нас марки бира.
Прочети още »
Симпозиум за затлъстяването
09:00:00 | 30.05.2012 |
6819
Основният акцент на тазгодишния симпозиум ще бъде храненето и проблемът с наднорменото тегло при децата, както и актуални проблеми на профилактиката и лечението на затлъстяването. В отделните сесии на симпозиума участие ще вземат, както утвърдени български специалисти от правителствени и неправителстсвени организации, така и международни...
Прочети още »
Quintiles № 1 в клиничните изследвания
17:15:00 | 21.05.2012 |
6898
Quintiles, световният и български лидер в био-фармацевтичните услуги, е определена за „Най-добрата компания за клинични изследвания за ваксини” в Годишните награди за постижения в тази сфера през 2012 г. (Vaccine Industry Excellence Awards). Наградите отличават лидерите и новаторите в областта на ваксините.
Прочети още »
Какво има в млякото?
09:30:00 | 18.05.2012 |
6896
Млякото е хранителен продукт с уникални свойства, но и то може да бъде атакувано в различни направления. До скоро никой не подлагаше на съмнение, че животинското мляко е здравословна храна, дори се смяташе за балансирана и полезна през целия живот. Днес някои го заклеймяват и препоръчват да се избягва.
Прочети още »
Виното- лекарство и козметика
16:10:00 | 17.05.2012 |
6907
В античността гърците смесвали червено вино с екстракти от треви и го втривали в кожата на лицето и тялото, за да придобият красив силует и свеж тен на лицето. Тайната на подмладяващото му действие е била известна и на древните римляни.
Прочети още »